Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlaskaas

Met zijn volle, romige, iets zoete smaak valt Vlaskaas direct op binnen het kaasassortiment. Deze unieke smaak valt bij vele kaasliefhebbers in de smaak. Kinderen houden van Vlaskaas als broodbeleg vanwege hun romige structuur en de iets zoete smaak. Kaasliefhebbers herkennen in de unieke smaak de Bourgondische traditie van een buitenlandse specialiteit. Vlas is een product dat hecht met Vlaanderen is verbonden. Al sedert mensenheugenis wordt het gouden gewas geteeld op de vruchtbare landbouwgronden van deze streek.

Voorliefde voor een bijzonder ambacht
Al eeuwen lang wordt er in Vlaanderen ook een bijzondere kaas gemaakt; Vlaskaas. En nog steeds wordt deze kaas gemaakt op een ambachtelijke manier, door kaasmakers die hun vak en de kaas liefhebben.
Origine
Oorspronkelijk werd Vlaskaas gemaakt in bepaalde delen van Vlaanderen speciaal voor het slijtfeest (oogstfeest). Het feest stond vol van tradities en rituelen in zang, drank en gerechten. Er werd voor de slijters een uitgebreide maaltijd verzorgd bestaande uit onder andere slijtepap en dik besmeerdenboterhammen van vers brood met Vlaskaas.
De terugkeer
Zoals dat gaat met mooie producten, werd enige tijd geleden de Vlaskaas door een kaaskenner herontdekt en wij zijn er trots op dat deze bijzondere kaas nu weer te verkrijgen is. Vlaskaas is de afgelopen twee jaar driemaal in de prijzen gevallen. Tijdens de DLG in Duitsland won Vlaskaas zowel in 2007 als 2008 goud. En ook tijdens de WCA in Amerika was het raak: Vlaskaas won zilver

Jeuness Light

Noord-Hollandse kaas is een beschermde streekkaas uit Noord-Holland. Als één van weinige producten uit Nederland heeft de EU aan Noord-Hollandse kaas het predicaat Beschermde oorsprongsbenaming toegekend. Hierdoor is men bij het maken van Noord-Hollandse kaas wettelijk verplicht om productie, verwerking en bereiding plaats te laten vinden in Noord-Holland, moet het product al lange tijd in de streek worden geproduceerd en moet de productiewijze in de tijd onveranderd gebleven. Concreet betekent dit dat de melk afkomstig is van koeien die op de Noord-Hollandse weiden grazen, dat de kaasmakerij gegarandeerd in Noord-Holland moet staan en dat de kaas volgens het oorspronkelijke proces en met de oorspronkelijke ingrediënten geproduceerd moet zijn.
Smaak van Noord-Hollandse Kaas
De smaak van Noord-Hollandse kaas wordt beïnvloed door haar omgeving. Dit komt omdat het Noord-Hollandse klimaat en de ingepolderde grond sterk onder invloed staan van de zee, waardoor de Noord-Hollandse weiden een rijke melk geven. Er is een duidelijk merkbaar verschil in smaak tussen gewone Goudse, Beemster, Zaanlander en Noord-Hollandse Goudse. Ten opzichte van gewone Goudse kaas, is Noord-Hollandse Goudse voller en romiger van smaak op jonge leeftijd en zoeter, fruitiger en intenser van smaak op oudere leeftijd. Daarnaast is Noord-Hollandse kaas van nature minder zout, doordat hij korter gepekeld hoeft te worden. Dit zorgt ervoor dat de kaas wat smeuïger is dan gewone Goudse kaas (minder brokkelig).

St.-Jan (mindervet 18% en minder zout)

Genieten van pure smaak, dat kan met Old Amsterdam. De speciale smaak van Old Amsterdam is het resultaat van een gecombineerde passie voor kaasmaken en voor bijzondere smaken. Die beide passies hebben onze kaasmakers weten te vertalen in de receptuur en het unieke rijpingsproces van Old Amsterdam. De kaas rijpt onder voortdurende controle van onze kwaliteitsdienst tot deze de perfecte smaak heeft. Pas dan wordt Old Amsterdam vrijgegeven voor de verkoop. Old Amsterdam heeft niet de droge en zoute eigenschappen van gewone oude kaas, maar wel de heerlijk rijke smaak. Van dit vakmanschap geniet u altijd, hoe u Old Amsterdam ook koopt: in blokjes, in plakjes, geraspt of als stuk.
Smaak:
Zuiver, rijk walnoot boterachtige, oud en vol smaak
Textuur:
perfect voor het raspen over pasta. Of u kunt dit Nederlands topstuk eten met een glas wijn of port.

Oostenrijkse bergkaas

De Vorarlberg Bergkaas is een regionale specialiteit van de Oostenrijkse staat Vorarlberg. Dit traditionele voedsel is een Europese beschermde oorsprongsbenaming. Vorarlberg Bergkäse wordt alleen gemaakt in tal van Alpine zuivelfabrieken van het Bregenzerwald, in het Groot en Klein Walsertal en in Walgau met rauwe melk en alleen met natuurlijke fermentatie to kaas gemaakt. De bereidingswijze is nauwelijks veranderd voor eeuwen, zelfs vandaag de dag wordt gebruik gemaakt van een grote koperen ketel en wordt de kaas verzorgt tijdens de rijping naar de traditionele manier met een zoutdoek. Bergweide grassen en kruiden geven de melk zijn aromatische tonen en de kaas zijn stevig en intense smaak.

Achelse Blauwe

Een uniek blauwschimmelkaas van koemelk. Bij doorsnede is het net marmer. Deze kaas wordt niet doorprikt maar dankt zijn blauwe adering aan nauwkeurig op elkaar gestapelde wrongel. Tijdens de rijping van 10 weken wordt het zuivel zacht en slibt de luchttoevoer toe. De kaas heeft voor een blauwschimmelkaas een zeer laag zoutgehalte. Hij smaakt mild, is snijdbaar met de draad en op kamertemperatuur smeerbaar. Schimmels breken het melkzuur in de kaas af waardoor de kaas een zachtere structuur krijgt. Witschimmel werkt van buiten naar binnen, blauwschimmel van binnenuit. In Lyon is tijdens de wedstrijd voor de prestigieuze Caseus Award de Achelse Blauwe van kaasmakerij Boonen in Achel vandaag in de prijzen gevallen. Bij harde kazenhet onderdeel presentatie van een originele kaas ging de Blauwe Grevenbroecker, gepresenteerd door de kaasmeesters Peter Verbruggen en Luc Callebaut, met de meeste punten lopen.

Stilton

De Stilton is een oude traditionele kaas uit Engeland op basis van koemelk. De korst is oranje met blauwe schimmel en ruikt naar kelders en schimmel. De smaak heeft iets van bittere chocolade, pikant, romig met een scherpe nasmaak van kruiden. De Stilton bevat 55 % vet.

Ierse Ballintuber

Deze zwarte gewaxte gourmet kaas is gemaakt met behulp van traditionele West Limerick vintage cheddar, handgemaakt met verse bieslook. Het is een populaire keuze bij de gourmet zaken over de hele wereld. Het is ideaal met een frisse salade of in combinatie met droge witte wijn of cider. Het heeft een onderscheidende en aangename smaak die verder ontwikkelt met de leeftijd en rijpheid.

Rigatello (Italiaanse kaas)

Oudere, pittig, pikant smaak Heerlijk in salades en soepen, afwerking van gerechten, voor kaas saus of met een goed glas wijn. Het is een Italiaanse kaas vervaardigd van koemelk + / - 2,5 kg / 40% vet in de droge stof Dit soort kaas (formaggio rigatello) wordt verbruikt - met name in Italië - op dezelfde wijze als Parmezaanse kaas (geraspt). Rigatello is heerlijk voor allerlei mediterrane gerechten zoals pasta, pizza, maar ook erg lekker in een soep of saus of op een salade.

Provolone dolce (Italiaanse kaas)

Die Provolone behoort oorspronkelijk tot die filata-kaassoorten van Zuid-Italië. Volgens historische bronnen is dit oorspronkelijk in Lukanië gemaak en tijdens de renaissance in Noord-Italië ingevoerd. Ná die vereniging van Italië in 1861 vestigen een aantal Zuid-Italiaanse kaasmakers zich in de vruchtbare streken van die Povallei en beginnen hun traditionele kaas in groter hoeveelheden en afwijkende vormen te vervaardigen. Die naam Provolone is sedert de laat 19de eeuw gebruikt De huidige Provolone die veral in die Povallei vervaardigd wordt, is een koeienmelkkaas met een zachte korst. Hij wordt in verschillende vormen aangeboden. Provolone is een halfharde kaas die volgens smaak varieert van Provolone Piccante, die een bijzondere scherpe smaak heeft en tenminste vier maanden neemt om te rijpen , tot bij de Provolone Dolce met een bijzonder zachte, kaasachtige smaak. De kenmerkende scherpe smaak van de pikante Provolone is te danken aan het gebruik van bokstremsel, terwijl voor de zachte kaas kalfstremsel gebruik word.

Granan-Padano

Grana Padano is een harde Italiaanse kaas. De naam komt van grana, korrels van de gemalen kaas, en Padano dat komt van de rivier de Po. Padano lijkt veel op Parmezaanse kaas, waar het dan ook vaak mee verward wordt. In tegenstelling tot Parmezaanse kaas, die alleen gemaakt mag worden in een beperkt gebied in de omgeving van Parma, wordt Grana Padano in een groot deel van Noord-Italië, van Po-vlakte tot in de Dolomieten, geproduceerd. De kaas is niet zo vet, en wordt langzaam gerijpt van melk van koeien die op grasweiden grazen.Een Italiaanse kaas met DOC certificaat. Ontstaan in het dal van de rivier Po, van de melk van de eerste koeien die in de streek door monnikken geïntroduceerd werden. De eisen die aan de melk vandaag gesteld worden, zijn zeer hoog. het minste spoor van bestrijdingsmiddelen en de melk wordt afgekeurd.
De smaak:
is lichtjes pikant, de structuur schilferig, brokkelig en eerder droog. Vetgehalte relatief laag: 30%. Deze kaas verdient absoluut meer aandacht dan hij nu van de gemiddelde Vlaamse gastronoom krijgt!

Brugse Blomme

Heerlijke Belgische fluweelzachte delicatesse met een onverwacht pittige smaak. Wordt vervaardigd in de kaasmakerij Belgomilk te Moorslede. Brugse Blomme maakt deel uit van het assortiment Brugse kazen. Het is een zachte kaas gemaakt van koemelk. De kaas rijpt in speciale netten en verkrijgt hierdoor de kenmerkende structuur op de korst. Brugse Blomme heeft een witte schimmelkorst die opgeëten mag worden. De kaas is verpakt in houten doosjes. Vergezeld met een Brugse Tripel is het een ware smaakdelicatesse.

Chaumes

Deze rode korstkaas is afkomstig uit Saint-Antoine de Breuihl in de Dordogne. Met zijn bijzondere uiterlijk komt de Chaumes charmant en smaakvol over. En gelukkig smaakt de kaas net zo. De smaak van Chaumes is mild en wordt gecomplementeerd met een pittig accent. De textuur van Chaumes is zacht tot vrij compact. Het zuivel van de kaas is crèmekleurig. Volgens traditioneel gebruik wordt tijdens de 4 weken durende rijping de korst meerdere malen gewassen. Daardoor ontstaat geleidelijk een mooie oranjeachtige kleur. Hoe langer de kaas rijpt des te pikanter de smaak wordt.
Broodtip:
een stukje Chaumes met pain de campagne. DDoorgrond de Dordogne: De Dordogne is een populair vakantiegebied dat ook op culinair niveau veel te bieden heeft. De naam Dordogne is ontleend aan de rivier de Dordogne. Deze ontspringt in de Auvergne uit de riviertjes de Dorde en de Dogne. Het departement Dordogne valt voor het grootste gedeelte samen met de oude provincie Périgord. De Périgord heeft zijn naam te danken aan de Gallische stam Petrocorii, Keltisch voor ‘vier tekenen’. Het departement is verdeeld in vier gebieden: Périgord Vert, Blanc, Noir en Pourpre. Deze gebieden zijn stuk voor stuk de moeite van het doorgronden waard.

Chamois d'or

Chamois d’Or behoort tot de familie van de witte korstkazen. De kaas wordt uit de koemelk bereid en licht geperst. Hierdoor is het zuivel zeer compact en de korst dun. Chamois d’Or wordt in de Mayenne, in West Frankrijk gemaakt. De smaak is romig, zeer mild en beslist niet scherp. Daardoor is Chamois d’Or bijzonder geschikt voor beginnende buitenlandse kaas liefhebbers en zeker ook voor kinderen. De korst is bijzonder dun en egaal wit.

Brie

Roitelet is een zachte kaas met een milde smaak smaak in een witte fluwelen korst. De kaas is glad en zacht, met een verse room smaak Brie Roitelet is gemaakt in Xertigny in de Vogezen van Noord-Oost-Frankrijk. De groene valleien in deze bergachtige regio bieden rijke melk waaraan room wordt toegevoegd. Brie gaat onder de categorie tensioactieve gerijpte en is bekend om zijn kwaliteit in de hele wereld. Een van de meest gekopieerde kaas in de wereld, Brie, (vernoemd naar de regio van haar origination) heeft een lange geschiedenis in het maken van kaas. Het is gelegen in een prachtig, diep-groene regio ongeveer 50km ten oosten van Parijs en de nabijheid van de Franse hoofdstad heeft dit heerlijke kaas van de stijging in populariteit. Roitelet Brie komt in de traditionele 3kg wiel, is een heerlijk romige kaas die in het bezit is goed en is een must voor liefhebbers van de traditionele stijl.

Camembert

Camembert, een van de beroemdste kazen ter wereld, stamt uit de Pays d' Auge in Normandië, maar wordt niet meer alleen in Frankrijk gemaakt. In de meeste kaasproducerende landen wordt op grote schaal camembert gemaakt en gegeten. De allerbeste kaas wordt nog steeds met de hand gemaakt van rauwe melk op boerderijen in de streek van herkomst - in Normandië. Deze camembert heeft de Frande AOC-status (nu PDO). De grote fabrieken elders maken saaie kazen van gepasteuriseerde melk.

Let op de aanduiding véritable Camembert de Normandie op de verpakking, evenals de woorden au lait cru, wat betekent dat er gebruik gemaakt is van rauwe melk. Goede camemberts hebben een karakteristieke schimmelkorst met bruinige vlekjes. De lichte, strogele binnenkantmoet gelijkmatig gerijpt zijn, zonder krijtachtig middendeel.

Een goede camembert heeft een puur, kruidig aroma met duidelijke paddestoeltonen. De smaak is romig, complex, met een vleugje fris gras. Mijd kazen die zo zacht zijn dat de binnenkant haast lijmachtig is, tenzij u houdt van heel sterke kaas. Camembert hoort echter niet zo sterk te zijn dat de hele kamer naar ammoniak ruikt. Controleer de rijpheid door de kaas in het midden tussen wijsvinger en duim te houden en er zachtjes in te drukken. Hij behoort mee te geven, maar niet te veel. Camembert heeft de vorm van schijfjes van 255 g. en is verpakt in heel dunne, houten doosjes. De schimmelkorst van fabriekskaas is vrij egaal wit en van binnen is de kaas vaak wat krijtachtig. De geur doet vaag aan paddestoelen denken en de smaak is zeer mild en zeker niet complex. Bewaar camembert in het doosje. Als hij nog niet helemaal rijp is, kunt u hem thuis in een koele ruimte laten rijpen. In de koelkast rijpt hij niet verder door. Natuurlijk laat u hem voor het serveren op kamertemperatuur komen. Verpak de aangesneden kaas in folie en eet hem zo snel mogelijk op. Bij de traditionele bereiding gebruikt men de beste technieken voor wittekorstkaas. De melk wordt zachtjes verwarmd tot het stremsel erbij kan. Het stremmen duurt een tot anderhalf uur. Daarna is de wrongel net stevig genoeg om in de geperforeerde vormen te kunnen. Men laat de kazen uitlekken, waarna ze worden bestrooid met penicillineschimmel en zout. Daarna moeten ze rijpen in vochtige kelders.

Petrella met bieslook

Melk product gemengd met kruidensaus, 24% in de sector melk vet percentage.Gemiddelde nutritionele waarden in 100g: Calorieën: 1084 kJ / 258 kcal Eiwit: 4,36 g Koolhydraten: 7,70 g Absoluut vet: 24,00 g Smaken: romig, stevig vers, knoflook bieslook

Petrella wellness (-20% vet)

JMelk product gemengd met kruidensaus, 24% in de sector melk vet percentage.Gemiddelde nutritionele waarden in 100g: Calorieën: 1084 kJ / 258 kcal Eiwit: 4,36 g Koolhydraten: 7,70 g Absoluut vet: 24,00 g Smaken: romig, stevig vers, knoflook bieslook en na

Chevagne (Harde geitenkaas)

Chevagne is een halfharde, trapeziumvormige geitenkaas met een frisse smaak. De kaas heeft de, voor geitenkazen kenmerkende, witte kleur. De rijping van de kaas gebeurt onder invloed van een witschimmel, waardoor er zich op de korst een donslaag ontwikkelt. De naam Chevagne verwijst naar ‘chèvre’ (geit) en ‘campagne’ (platteland). De halfharde geitenkaas van Chevagne is niet alleen verrassend mild van smaak, maar ook nog eens makkelijk in plakken te snijden. Erg lekker, ook op de boterham. Ervaar de unieke smaak van de licht verteerbare Chevagne Arina of de geiten-gatenkaas Chevagne Berger: gewoon en tóch bijzonder. De geitenzuivel van Chevagne is uitermate geschikt om mee aan de slag te gaan in de keuken. Het biedt tal van mogelijkheden om verrassende recepten uit je kookhoed te toveren. Hieronder helpen we je alvast op weg met een recept voor elk van onze producten.
Voor nog meer recepten:
surf naar de website www.worldofchev.nl.

Crementell (met kruiden)

Geitenkaas gemaakt van 100% warmbehandelde geitenmelk Gemiddelde nutritionele waarden in 100g: Calorieën: 1145 kJ / 277 kcal Eiwit: 7,84 g Koolhydraten: 3,90 g Absoluut vet: 25,5 g Smaak: mild, volgens geitenkaas, romige, bonenkruid verse kruiden en een lichte touch van knoflook

Rambol

Rambol is een geraffineerde combinatie van kaas en fijne kruidenen wordt al sinds jaar en dag gemaakt in St. Arnault, een dorpje in de streek van Rambouillet nabij Parijs. De romige smeltkaas wordt vervaardigd van Emmentaler, Cheddar en Goudse kaas, waaraan room en boter worden toegevoegd. De warme, natuurlijke smaak is het resultaat van de toevoeging van fijne kruiden.
Broodtip:
Rambol gaat perfect samen met een lekker knapperige Franse baguette. Rambouillet aan de rand van Parijs. Rambouillet is de plek van Rambol. Om precies te zijn St. Arnault, een dorpje ten oosten van Parijs. De Franse hoofdstad is een metropool met een ontspannen sfeer. De stad biedt van alles het beste. De mooiste gebouwen, met de Eiffeltoren als stralend middelpunt. De Seine, de mode, de roemruchte nachtclubs. En natuurlijk de faam van de Franse cuisine. Deze wereldlijke smeltkroes vindt u terug in de smaak van rambol. Proef Parijs in al haar pracht. Zo’n stad is er maar één.